Eindelijk een boek dat niet het zoveelste is in de rij over een probleem dat een pijnpunt is geworden in onze levenswereld.

Burn-out. Geen tips en tricks of, het zoveelste melige relaas van iemand die ( hoe erg het ook moge wezen ) aan burn-out ten onder is gegaan of op zijn minst heel erg heeft geleden.

Dat burn- out geen sprookje is. Daar mogen we niet meer over twijfelen. Boeken genoeg geschreven over hoe je ermee moet omgaan.

Ze zijn weinig relevant als je eenmaal uitgeblust bent door het drukke leven. Preventief kunnen ze misschien wel van enige waarde zijn. Evengoed doet het overaanbod ervan burn-out terug in de taboesfeer belanden. Desondanks is het een zeer ernstig maatschappelijk probleem. Dat niet mag onderkent worden.

Anne Dockx probeert in haar boek dit taboe te doorbreken en legt uit wat de maatschappelijke relevantie is.

Ze gaat dieper dan de oppervlakte en analyseert op haar eigen wijze de problematiek die veel verder gaat dan wat mensen denken over burn-out.

Ze bespreekt verschillende facetten van een ware epidemie die ons leven elke dag meer en meer beïnvloedt en is kritisch en objectief in haar ervaringen met burn-out.

Ze gaat hierbij niets uit de weg en komt haarzelf tegen. Een boek met een klare kijk op een donkere problematiek.

Een aanrader.

( Thomas Haghenbeek.)