Hengelen vind ik echt een sport voor doetjes. Ja daar ben ik heilig van overtuigd.

Ik vroeg het deze morgen nog aan ‘google man’.

‘Google man’ weet ongeveer alles en hij is echt wel een prima raadgever. Wat zouden mensen zonder mijn vriend ‘google man’ nog doen dezer dagen?

Trouwens ik zit hier met mijn hengel in de hand naar de lijn te staren. De dobber dobbert maar wat.

Had ik ooit geweten dat ik in een Hellegat als dit zou komen te belanden dan had ik net als Robinson Cruisoë op een onbewoond eiland willen zijn.

Eigenlijk liever op een eiland zoals Lesbos er een was.

Ik veranderde aldus snel van gedacht.

Als enige bok op een eiland, waar naakte vrouwen graag op paarden zitten, zou je misschien wel best aan je trekken kunnen komen. Maar ‘google man’ leerde me dat van vrouwen onder elkaar enkel onheil valt te verwachten. Ik geloof hem blindelings.

Hij heeft gelijk ook want de Amazones op Lesbos zijn een uitgestorven ras bij gebrek aan bokken destijds.

Als je vrouwen trouwens een eiland laat beheren dan komt er gegarandeerd bonje van. Die moorden elkaar uit met hun sterkste wapen. ‘Roddel’ noemt dat gevaarlijk geval.

Zelfs de sterkste mannen moeten hun trieste lot ondergaan als ze er mee in aanraking komen.

Geen wonder dat er geen Amazones meer in leven zijn. Geen bok die er ooit aan dacht om er voet aan wal te zetten. Op dat eiland.

Helaas zijn er blijkbaar echter enkele amazones in geslaagd het eiland, dat gedoemd was  ten onder te gaan, al zwemmend te verlaten richting het vaste land.

Het kan niet anders dan zo te zijn gebeurd want ik ken genoeg vrouwen die er in slagen om zelfs stenen in een veldslag tegen elkaar op te zetten.

Ik heb diepe bewondering voor de kennis van ‘google man’.

Deze morgen zat ik nog met een deel mannen aan de bar pinten te hijsen. We hadden net elkaars smoelwerk proberen te bewerken, met knuppels en met onze vuisten, maar besloten achterna nog samen een pint te gaan drinken bij ‘dikke Jos’ om de hoek.

Toen de blauwbloezen zich kwamen moeien zijn we gaan samenhokken en hebben hen dan maar ingeblikt in hun discobar en huiswaarts gestuurd met hun verlichting en hun jankende muziek (Als dat van een oude Sirene).

Zo’n gemeenschappelijke vijand is steeds aangenaam om de gemoederen te bedaren tussen echte binken.

We trokken ons terug in de veilige haven van de kroeg en zopen terwijl we lekker opschepten over onze oorlogsfeiten. Dat is wat mannen nu eenmaal doen moet je weten.

We zullen ooit samen komen aan de tafel van broederschap. Martin Luther King had het ooit in een droom  voorspeld.

Dat er geen Amazones aan onze tafel zaten maar enkel zeebonken, negers, hoerenlopers en vechtersbazen was een weloverwogen keuze.

Daarbij die Martin Luther King heeft nooit iets gezegd over door God vergeten en uitgestorven eilandbewoners.

Die over het paard getilde wezens hadden het trouwens in hun hoofd gekregen om, met de ochtendstond, de waard op te bellen en hem af te dreigen om hun hengsten uit de bar te komen halen als hij niet snel de taptoe blies.

‘Ja’, paarden en Amazones gaan nu eenmaal samen als hand in hand.

Volgens ‘google man’ komt dit door het gebrek aan bokken op hun voormalig eiland en hun relatie met paarden.

Trouwens zo’n hengstenlul ziet er echt wel angstaanjagend uit als je het mij vraagt. Helemaal niet verwonderlijk dus dat die vrouwen dergelijk  traumatisch gedrag vertonen.

Dus stonden die vrouwen bij het krieken van de dag als ‘Dolle Mina’s’ in een soort roze ballet voor het café te schreeuwen om hun rechten op te eisen.

Echte feministen in een tutu.

We moesten er hartelijk om lachen.

We besloten dan maar onze hengels te nemen en verlieten de zaak met onze middelvingers naar de protesterende vrouwen gericht.

Het teken dat we vandaag zouden gaan vissen kwam best wel goed aan bij de woeste femina’s.

Ik ging maar gewoon met de binken mee.

Eigenlijk heb ik nog steeds een hekel aan hengelsport. De jongens en het bier maken altijd alles weer goed. Een goede denkwijze volgens ‘Google man.

Hopelijk gaan we vanavond opnieuw aan bokssport doen.

Laat de paardensport maar aan de vrouwen.

Een gedachte over “Hengelen.

  1. Schoonma zit te chillen op Lesbos ‘as we speak’. Kwil er niets mee zeggen.. maar bij deze 😉

Reacties zijn gesloten.