Een man met een T-shirt, waar het opschrift ‘I like the pope cause the pope smokes dope’ op staat gedrukt, slentert voorbij het café waar ik een koffie zit te drinken.(Soms drink ik wel eens een gewone koffie, zonder meer.)

Het is ondertussen al na de middag en het is een eeuwigheid geleden dat ik nog tot twaalf uur heb kunnen uitslapen. De lange dagen en het werken tijdens de rustige uren van de nacht het tekort aan melatonine eisen elke keer als de dagen beginnen te lengen hun tol.

( De nachtelijke uren zijn voor mij het meest bijzonder omdat ze mij ergens tussen de hemel en aarde brengen. Tot rust doen terug komen en me aarden met de wereld na de drukke dag ,waarin ik me over alles en nog wat opwind,  tot inspiratie kom maar, niet tot productiviteit kwalitatieve zaken.)

Met half open ogen kijk ik naar de idiote foto van een conservatieve sekteleider van een dito instituut die een joint in zijn bakkes heeft zitten. De paus is een echte Hollander uit ‘het keukenhof’ maar die van nu rookt enkel nog tulpen in plaats van tulpen in vazen en dergelijke te zetten.” Dank u voor die bloemen uit Holland” heeft een hele andere betekenis gekregen als je de context van mijn denken kan volgen. De wietrokers en Hollanders kunnen het wel plaatsen die tulpen en de paus.

Ik rook al lang geen hennep en dergelijke shit meer. Ik plant ook geen tulpen meer en ga niet meer naar de kerk sinds ik het tulpen kweken en het roken heb opgegeven. Ik rook wel nog tabak als een ketter hoewel ik vind dat ik een groot geloof heb.

Calvinist of Luthers, rooms, rood, paars? Purple haze of white widow? Who cares?

‘Purple rain’ was dan wel weer een nummer van een echte prins en daar hou ik nog steeds meer van dan van de paus.

Trouwens, zo’n T-shirt met dergelijk opschrift  had ik, (Begin jaren negentig. Toen de muur in Berlijn net gevallen was en de grenzen van het hinterland werden opengesteld als gevolg het smelten van het ijzeren gordijn (1)), in Praag ooit ook eens gekocht herinner ik me terwijl ik van mijn koje met troost nip.

Johannes Paulus, (God hebbe zijn ziel), prijkte toen op de foto. Het onderwerp is nog steeds hetzelfde, de paus is een andere maar nog steeds even conservatief en meelijwekkend als in die dagen na het vallen van de Berlijnse muur.

(1) (De hitte van de strijd tegen het communisme was zwaar te voelen eind jaren tachtig. Ik herinner mij die dagen nog goed. De open grenzen en het streven naar een unitair Europa in de jaren negentig was een bijzondere kentering met veel goede maar ook veel kwalijke gevolgen voor de westerse samenleving.) Dit ter info voor de mensen die dit niet hebben meegekregen in hun opleiding of cultureel-maatschappelijk gat.

Jaren zijn ondertussen voorbijgegaan en de shirts die ik vandaag draag zijn nog steeds bedrukt met dezelfde anarchistische en maatschappelijke kritische boodschappen. Zonder joint weliswaar. (Behalve dan dat shirt met de wiet rokende aap die beweert dat je na het vrijen een joint moet roken. Roken na de seks is voor apen blijkbaar. Ik ken er niet veel meer van nu ik 2 kinderen heb en getrouwd ben. (In die volgorde.))

De kwaliteit van de, door kinderarbeid vervaardigde, T-shirts is wel opmerkelijk beter geworden doorheen de jaren.

Dat de paus wiet moet roken bij het zien van de tanende macht van zijn kerkelijke gemeenschap.

Ik zou voor minder een pretsigaret opsteken.

Ik rook al jaren geen wiet meer en kan er ook niet meer tegen.

Ook niet tegen het kerkelijk institutioneel gebeuren.

Schokkend lees ik het bericht dat in Europa het gebruik van cocaïne en cannabis blijft stijgen en zelfs in het geloosde afvalwater op te speuren is.

Ik giet snel mijn drinkbus met water leeg die in de houder van mijn koersfiets zit. Je weet maar nooit waarvan ik de laatste tijd zo hyper ben.

Cocaïne in mijn drinkwater daar hou ik niet erg van. Ik laat eveneens de koffie staan op het tafeltje waar ik me terug aanschuif.

Drugs is net als een geslachtsziekte die in decadente tijden welig tiert.

Net zoals chlamydia dezer dagen aan een opmars bezig is binnen de holebi beweging. Lees ik in de krant. De paus laat ik even voor wat hij is.

De kerel met z’n idiote shirt laat ik ook maar lopen.

Ik denk na of, de oorzaak eigenlijk echt wel bij de homoseksuelen zou te vinden zijn?

Men beweert dat ze veel minder neigen tot het gebruik van condooms.

Het zou veel verklaren. Maar ik denk eveneens dat er tussen jonge hetero’s een ‘rondpoeperij cultuur’ is ontstaan. Komt door de slechte cocaïne waarschijnlijk. Ze worden rete geil en apestoned. Ze lozen hun geslachtsziektes zomaar op de stoep terwijl ze nog een lijntje trekken.

Zij delen evenveel in de pret. Ook in de miserie. Die hetero’s.

Of ‘de Romeo’s’ er voor iets tussen zitten dat betwijfel ik, die doen liever een viagratje in hun schotje bier om de tent omhoog te krijgen.

Chlamydia laat ik dus liever eveneens  aan mij voorbijgaan.

Net zoals de lonkende griet die wel zin heeft in een nummertje. Ze maakt het duidelijk met een wenkende blik en ik hef het glas Duvel in haar richting als teken dat ik haar bedank voor het vriendelijke aanbod. Ik heb de koffie ingeruild voor iets sterkers nadat ik het water niet meer kan betrouwen.

Neen zelfs herpes moet ik beter niet op mijn geslacht halen. Zelfs niet in mijn gedachten want die zijn al door zoveel andere onzin besmet.

Daarenboven ben ik getrouwd en heb ik een nageslacht voortgebracht zonder ernstige soa’s bij de geboorte.

Ik zorg goed voor hen. Ik doe toch mijn best om ze te behoeden voor de gevaren van het ‘in het rond neukende, snuivende’ gepeupel op de straat.

‘Condoommoeheid’ noemt het nieuwe fenomeen van de rondpoepende burgers en ik zie warempel dat zelfs, de met geslachtsziektes besmette, autocorrectie van mijn pc dit woord al heeft geaccepteerd. De klootzak. Ik betrouw niemand meer zelfs niet mijn pc die zeer gevoelig is aan virussen en dergelijke zaken. Cyberseks is echt in bij hedendaagse computers zo blijkt.

Van dergelijke zaken heb ik geen kaas gegeten. Ik heb ze zelden gebruikt, condooms. Ik kan er bijgevolg ook niet moe van worden. Ook niet van soa’s want ik heb ze nooit in blote, levende lijve ontmoet. Cyberseks daar ken ik nog minder van. Neen een boterham met kaas zou ik misschien wel nog betrouwen als het geen schimmelkaas is uiteraard.

Allemaal de schuld van die conservatieve paus.

Chlamydia en andere soa’s zijn wereldwijd verspreid door toedoen van institutioneel disfunctioneren van de kerk die, met HIV besmette, verkrachters in een gedestabiliseerde wereld hun ziektes laat overdragen op onschuldige moeders die kinderen baren en hun besmette kroost als wezen moeten achterlaten in een wereld die niet meer rond maar opnieuw plat is geworden.

Ook in een omgekeerde wereld klopt er meer dan je denkt. (Brainpower.)

Bovendien is de kerkvader de schuldige van zogenaamde condoommoeheid want iedereen is dat conservatief gezeik rond onbeschermd kontneuken, en eventueel zelfs op andere wijze, gewoon kotsbeu.

De paus zou zich beter eens buigen over wereldse zaken in plaats van kleine ‘pietluttigheden’ zoals bijvoorbeeld de situatie in Palestina en Gaza. Of, over de lege kerken en het gebrekkige geloof dat de decadentie in onze maatschappij ten top drijft.

Je zou voor minder een joint opsteken.

Ik doe er niet aan mee.

Ik vind wel dat het moet worden toegelaten het blowgedoe want de alcohol die wordt geschonken is veel schadelijker dan de wiet die er vroeger was.

Helaas is de wiet ,door ons bekrompen oorlogje tegen cannabis, veel straffer, schadelijker, en harder geworden dan vroeger.

Ik ben er bewust mee moeten stoppen want het helende en rustgevende effect was verdwenen en het goedje werkt ondertussen contraproductief. Dat is ondertussen al jaren geleden.

De strijd die gevoerd werd tegen het Hollands gedoogbeleid heeft enkel gezorgd voor  nog meer problemen binnen de gezondheidszorg, en in de maatschappij in het algemeen.

Bovendien lopen de kerken leeg omdat iedereen stoned is op zondag of met Chlamydia aan zijn bed ligt gekluisterd.

Of ze lopen gewoon wat rond te neuken op straat.

I don’t like the pope is het enige wat nog op mijn regenboogkleurige holebi vlag staat gedrukt.

Op de holebiparade deel ik lustig condooms uit. ( Met een ondertas in mijn slipje uiteraard.) Kontneuken mag dan wel fijn zijn, ik doe er liever niet aan mee.

Ik sla de krant maar dicht want mijn gedachten gaan soms verder dan ik wensen wil.