https://wp.me/p9UbyG-2b

2 gedachten over “Deze link is zeer interessant over omgaan met HSP en HSK via: HSK ontzien?

  1. Erkenning is net dat gevoel geven dat je omwille van je anders zijn toch kan meedoen met activiteiten. Als je het moet wegstoppen is er een ernstige verkeerde coping

  2. Ontzie een hoogsensitief kind alsjeblief niet!
    De maatschappij zal dit ook niet doen. Maar doe ook niet het tegengestelde, gooi het niet voor de leeuwen. Hoe jong het kind ook is, het heeft recht op een verklaring, op begrip en begeleiding.
    En dan grijp ik terug naar mijn eigen jeugd. Reeds als kleuter was het overduidelijk dat ik een hsp was maar de eerste 25 jaar van mijn leven is er nooit met me over gepraat. Het is inmiddels meer dan 50 jaar geleden en het was wellicht te wijten aan de onwetendheid van die tijd. Ik werd van kleins af voor de leeuwen gegooid met nare gevolgen voor mezelf. Er zijn kostbare jaren voorbij gegaan waarin ik mezelf met mijn ‘anders’ zijn niet heb kunnen plaatsen in onze maatschappij.
    Daarom vind ik een vroege erkenning en de nodige begeleiding zo belangrijk.

Reacties zijn gesloten.