Schaakmat gezet in de troonzaal:

Dat de koning op winterse dagen niet vies is van een schaakspel bewijst vandaag het artikel in ‘Het Nieuwsblad’ waarin men oppert dat de koning schaakmat is gezet. Schaakmat zetten van koningen is een fantastische bezigheid als was het niet dat er een kunstenares aan de andere kant van het schaakbord is gezeten.

Haar tactiek komt rechtstreeks uit het oefenen op de schaakcomputer van Fischer of Kasparov als je het mij vraagt.

Jarenlang heeft ze deze tactische en schaaktechnische sjablonen ingeoefend om eindelijk gelijk te krijgen voor een rechtbank die het schaakgebeuren met argusogen doorheen de jaren heeft gevolgd.

De beslissing om tegen de onschendbaarheid van een koning in te gaan verbaast me enigszins wel omdat ik van rechters altijd gedacht heb dat zij royalisten waren met schrik van de slag van de koninklijke scepter.

Ook redenaars kunnen zich vergissen.

Delphine Boël, haar naam doet me denken aan een racemotor, is een vrouw met echte koninginnenstreken. Dat was al lang geen koninklijk geheim meer. Dat ze kon schaken? Ik had me er nooit iets over kunnen voorstellen tot op de dag van vandaag nu ze haar finale pion heeft naar voor geschoven.

Niet echt uit het boekje en binnen een tijdsbestek die de schaakklok bijna tot wanhoop heeft doen drijven.

Toch is ze er eindelijk in geslaagd een positie in te nemen die ze voor ogen heeft gehad toen ze jaren geleden heeft beslist om als een royalistisch bastaardkind door het leven te willen gaan.

Of, haar drijfveren op economisch of, financiële redenen zijn gebaseerd of, louter omwille van genetische aard daar kan ik enkel iets over vermoeden.

Dat ze de discussie niet kan laten varen duidt enkel op het feit dat ze niet uit een familie zeelieden komt. Van Fischer kon men iets anders gaan vermoeden.

Een schaakspel van genetische pionnen op een bord van DNA

Enkel in koninklijke kringen wordt aan scheefpoeperij en inteelt gedaan.

Een vals spel op een schaakbord in royalty stijl.

2 gedachten over “Schaakmat in de troonzaal.

  1. Persoonlijk vind ik dit fantastisch nieuws, allee toch voor Delphine. Koning of niet, zijn verantwoordelijkheid zal hij nemen! Zo moet het zijn!

Reacties zijn gesloten.