Over koningen, prinsen en een slecht klimaat voor milieu betogers.

Het regent vandaag pijpen als stelen terwijl ik de gordijnen aftrek. Sinds er niet meer gerookt mag worden in ruimtes waar kinderen zijn mogen ze dringend eens worden gewassen. Ik beschouw mezelf graag als kinds dus ik rook niet meer waar ik in de buurt ben.

Wat een idioot gedacht op een zaterdagmorgen. Eveneens gelijk welke andere dag.

Ik steek de Spotify applicatie aan op m’n mobieltje en besef dat royalty’s in wezen minderwaardig zijn aan applicaties. Gezien het gebruik van de hoofdletter, in bijvoorbeeld “koningshuis”, weet ik dat dit klopt. In het geval van Spotify vindt ik dit geheel niet zo erg gezien muziek Heilig is. Facebook echter, sommige smoelen zouden nooit royalty’s mogen verdienen.

“Soit.” Dotaties en hoogheden, ik acht ze maar laag in. Behalve Micheal Jackson, Elvis en Prince. Maar die zijn dan ook uitzonderlijk naar waarde te schatten. Ik laat de hele heisa betreffende de staf van de koning van de pop en zijn poppetjes achter me liggen. “The kid is not my son’ klinkt door de boksen van de radio.

Mijn dag kan niet meer stuk. De regen en de koude lucht die door de open ramen de kamer binnenkomt doen me beseffen dat de aarde zo warm niet is als als men staat te verkondigen op het Paleizenplein in Brussel. Paleizen worden dan wel weer met een hoofdletter geschreven, enkel in het geval als paleis verband houdt met een plein. Taal is een boeiend iets. Boeiender dan het milieu waarin klimaat betogers, koningen en ander gespuis zich in bevinden.

Ik doe een “moonwalk” doorheen de kamer. Volgens mij mag je dit gerust met een hoofdletter schrijven. Je ziet maar. Mijn ziel kan het leven van de getormenteerde Jackson zielen niet roeren. In welke soep er ook werd geroerd. Doden in een daglicht stellen? Beroerd? Klinkt nogal naar necrofilie. Zelfs als het de king of pop betreft.

4 gedachten over “The Jacksons.

  1. Ik begrijp je daarom geen like voor je reactie. Fan zijn heeft niets met het laatste te maken. Ik ga ook nog naar de kerk en ik geloof sterk in God. Aan het kerkelijk instituut hoef ik niks te zeggen en hoef ik zelfs niets over te horen. Ik ben geen fan van Vaticanisme. Trouwens spelen ze slechte muziek in hun leeggelopen kerken. Je begrijpt me wel. Ik like daarom wel je zeer gefundeerde en oprechte reactie. Heel erg zelf kun je verwoorden wat je eigen mening is. Dit zag ik niet in de media over Jackson, eigenlijk was dat de insteek maar niet de inhoudelijkheid van de tekst. Ik bewonder erg veel onze taal omdat ze zo doorspekt is met het maatschappelijke beeld dat hypocriet punten, hoofdletters en kleine letters zet waar ze niet hoeven te staan. Respect voor mensen met identiteit. Zouden er meer van moeten zijn. Wat ons leven ons ook heeft gebracht en ons heeft gevormd. Je bent iemand met erg veel kracht en kennis. Een zege en een vloek zeg ik steeds. Maar het maakt je wie je bent en dat verdient nog een like.

  2. Mijn mening heeft ook niets te maken met het (vermeende) kindermisbruik. Ik ben gewoon nooit fan geweest maar daarom veroordeel ik hem niet. Maar goed, kindermisbruik kan uiteraard niet. Zegt ieand die het ooit zelf meemaakte!

  3. Elk zijn gedachten maar het mag niet worden uitgemolken. Het is wat het is. Ik kan me er geen mening over vormen. Het is enkel erg als het zo was. Maar verder wil ik er liever niet over denken.

  4. IK ben eigenlijk nooit fan geweest! Tenzij in zijn periode toen hij zelf nog een kind was en optrad met de Jacksons en zo schoon Ben kon zingen. Niet dat ik onderwets ben of zo. Ik vond hem heel gemaakt en laat ik nu fan zijn van “echte “mensen en dat kan van hem niet gezegd worden.

Reacties zijn gesloten.