Vandaag kreeg ik een Nederlandse migrant aan de lijn. Tegenwoordig komen migranten uit elke hoek ons land binnengestroomd. Hij was van “groene vrede “, zei hij. ( Mijn Nederlands is niet erg goed ), het kon ook iets in het Engels zijn geweest maar evenmin is mijn Engels niet zo goed. Ik heb trouwens een pc met autocorrectie. Hij corrigeert alles in het incorrecte. Ik denk dat de groene beweging, milieuactivisten en hun organisaties of, scholieren en zo daar moeten achter zitten. Autocorrectie moet wel worden beheerd door mensen die hun schooltijd op de stoep van wetstraten en goten hebben doorgebracht.

Nou eigenlijk doet het er niet zo toe. Principieel ben ik niet zo erg tegen migranten zolang ze niet uit Nederland komen en groene idealen hebben. Ik heb niets tegen groen of, zo. Groene jongens daarentegen? Nee vooral als ze migrant zijn en op de straatstenen zitten uit protest voor hun groene zaakjes. Eigenlijk ben ikzelf een erg groene jongen. Ik ben echter geen migrant en heb geen idealen. Met mezelf kan ik beslist wel leven.

Een identiteit en ideologie heb ik wel. Ik werd meteen de goot uitgestuurd door die groene rakkers. Migrant in eigen land. Ik keerde aldus huiswaarts uit de goot waar ik was weggejaagd door activisten en groene betogende tieners en hun moeders met bakfietsen en tentjes en hun wietrokende vaders met kataraktogen.

Toen ik eindelijk thuis was ging dus de telefoon over. Het was de groene jongen uit Nederland. Hij had net z’n kinderen ingestopt. Ik vertelde hem dat ik die van mij net naar bed had geschopt.

Wat ie toen zei verstond ik niet zo goed. Het was Nederlands. Kon ook Engels zijn of, een verbastering van beiden. Ik denk aan de toon te horen dat het niet erg fraai was wat hij me toen vertelde. Ik liet hem wat uitrazen en vroeg hem of, hij misschien in het Italiaans kon praten teneinde de communicatie wat duidelijker te laten verlopen.

Zijn Italiaans was bar slecht. Ik vroeg hem toch in geheel perfect Italiaans of, zijn wijf niet wilde vogelen en of, ze goed was in vuistneuken? Hij kon er geen antwoord op geven. Ik veronderstel dat de man waarschijnlijk een geitenwollensokkenwijf moest hebben en zweeg aldus maar en vroeg hem niet meer of, ze de bakfiets of, de kutbrommer prefereerde om van bil te gaan. Hij bleef stilzwijgend aan de lijn.

Ik legde de hoorn op de haak en haalde mijn schouders op. Groene jongens komen van Mars, vrouwen met geitenwollen sokken van Venus.

Ik kom van een wereld ergens tussenin denk ik.

Ik ging achter de schrijftafel zitten en schreef een artikel over vrije meningsuiting en zo. Over neuken in bakfietsen en spelen met kutbrommers.

Ik schrijf nog steeds wat ik wil. Dat nemen ze me nimmer af.

Een gedachte over “Groene jongen

Reacties zijn gesloten.