De ouders van een jongen met ADHD worden door de rechtbank veroordeelt tot effectieve celstraffen voor kindermishandeling. De beklaagden sloten de jongen op omwille van zijn afwijkend gedrag. ADHD werd gediagnosticeerd bij het slachtoffer maar zijn ouders konden niet omgaan met zijn gestoord gedrag, verstoorde aandacht en hyperactief ongecontroleerd gedrag. Heel erg fout. De jongeman kan opgroeien met een ernstige traumatische stoornis die de symptomen in de volwassenheid kunnen doen toenemen. Met alle gevolgen van dien. Zie artikel Het Nieuwsblad

Een gedachte over “Jongen gestraft door ouders omwille van ADHD.

  1. Vreselijke toestanden! Bij mij was het gelukkig zo erg niet! Maar ik werd ook veel vaker gestraft dan mijn broers. Kwam daar nog bij dat ik me totaal niet als een meisje gedroeg . En van de jongens werd er wel getolereerd dat ze over de schutting klommen, van mij werd dat niet aanvaard. Soit! Er is nog veel werk aan de winkel. Ik hoop dat het ondertussen goed gaat met de jongen.

Reacties zijn gesloten.