Een ouder ben ik al, maar zal ik ooit ouder worden? Zal ik de ouder zijn die ik wil zijn of, wilde ik ooit ouder worden?
Kinderlijk kijk ik tegen ouders aan.
Kind in een lichaam dat ouder wordt maar nooit zal ik ouder zijn dan ik ooit ben geweest.
Burgerlijk is het gedacht dat iedereen wil zijn wat hij worden wil maar mijn wil is worden wat ik zijn wil.
Mogen willen zijn is het mooiste geschenk die mijn leven me biedt.
Tot wasdom worden is weinigen gegeven. Ouders worden ouder en staan kinderlijk hun kinderen op te wachten aan schoolpoorten.
Met smart kijken de ouders hun kinderen toe die meer tot wasdom zijn geworden dan de ouders gezien deze met weemoed denken terug kind te willen zijn.

Nimmer wil ik zijn als vroeger want de tijd doet me niets. Enkel mens worden is sterker dan de tijd ooit zal zijn tot ik heen ben gegaan. Want dan blijft alles stil en ben ik ouder geworden, een ouder geweest, tot wasdom gekomen geweest dan ben ik er geweest. Geweest wat ik ooit was..
Maar nooit wil ik volwassen zijn als ik kinds oud kan worden en zijn geweest zoals ik ben.
Ouder zal ik worden want ik zal worden wie ik wilde zijn.

Dat weet ik want ik ben kinds en dat… Zullen ouders aan schoolpoorten nimmer weer zijn. Ze wilden graag volwassen worden en zijn enkel nog wat ze toen wilden zijn. Terwijl zij volwassen staan te wezen speel ik als kinderen.
Heerlijk bejubel ik mijn levenswens. Treur om het leven dat mij geluk zal geven als ik zal zijn wie ik wilde worden.

Thomas Haghenbeek(c)