Trompet (verhaal):

Je moet maar weten dat trompet eigenlijk niet echt mijn favoriete instrument is denk ik, ( En zeker niet van de ijzerblazers! ), terwijl ik voor me uit staar in het staminee waar de bassline enkel wordt overstemd door het schelle fluiten van een trompet.

Vandaag stoort het me niet dat schel geluid van de trompettist. Niet dat trompettisten erg veel geluiden maken maar hun instrumenten kunnen hard van leer gaan. Dat dus wel. En het stoort me mateloos hun kakofonieën Maar vandaag dus niet en dat vertelde ik natuurlijk al.

Het moet vast komen door de natte dweil die ik deze ochtend rond een uur of tien voor tienen in mijn wezen kreeg gekeild. Dan besef je maar dat er nog ergere dingen zijn dan trompetten en da’s maar goed.

En toen volgde natuurlijk nog de zwabber en dat deed me besluiten om af te druipen. Dus zo kwam het ook dat ik, nadat ik het ruime sop had verkozen boven poetsartikelen, besloot om in de avond af te zakken naar de kroeg om wat bieries te gaan kappen. Gelukkig maar. Dat denkt U ook dat weet ik natuurlijk wel.

Dan weet je natuurlijk wel dat ik heel erg goed ben in kroegen uitkiezen. Stelde U zich maar even voor dat het was gebeurd toen ik deze aan het schrijven was? Hoe erg zou dat niet zijn geweest als er toen geschal van trompetten was geweest? Dan had U dit net niet even te lezen gehad. Dus gelukkig verkoos ik dus de kroeg. Zo zie je maar dat zaken niet zo onbelangrijk zijn als ze lijken.

Daarom bracht ik ook de middag door met het gokken maar de kaarten vielen niet. Sneu denk je dan natuurlijk dat er mensen zijn die niet goed schudden kunnen want anders waren mijn kaarten goed geschud geweest. Toen had ik niet naar de kroeg geweest misschien en, lag ik te flikflooien met zo’n prostitudinges. Je weet wel? Dat ging niet zo fijn geweest zijn denk je niet? Dat beaamt mijn echtgenote wel en dan weet je maar dat de dingen kloppen zoals ik ze weet te stellen. Dan zie je het wel?

Als je kiezen moet dan luister je beter naar trompet!

Thomas Haghenbeek© 13/02/2020